5 tips om altijd goed op de foto te staan!

Ik sta nooit mooi op de foto!
Maar na deze 5 tips lukt dat je wel!

Voel je zekerder, mooier en zelfbewuster als er een camera verschijnt door deze 5 simpele tips.

Bij veel van de tips zal je je een beetje vreemd voelen, vaak zijn de mooiste poses ten opzichte van de camera niet heel natuurlijk. Als er spontaan foto’s van je worden genomen, wordt dat meestal niet op de meest flatteuze momenten gedaan. Je hebt net je mond open omdat je iets wilt zeggen of je zit te eten of je ogen zijn halverwege een knipperbeweging. Als dat moment wordt vastgelegd is dat natuurlijk niet hoe je er echt uitziet. Ben dus aardig voor jezelf, van nature ben je gewoon mooi!

Om te voorkomen dat je op de bovengenoemde manieren wordt gefotografeerd, gebruik dan deze tips als er een camera op je wordt gericht!

TIP 1.

Check snel je haar en make-up, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt kan je:

– je tanden controleren

– lipstick aanbrengen (weinig tijd: dip iig je onderste lip met een lipgloss)

– glans van je gezicht deppen met een tissue

– flink je handen door je haar halen voor een volume boost of schud je hoofd als je minder tijd hebt. (onthoud dat je haar altijd platter lijkt te zitten op een foto)

– Heb je heel weinig tijd: Snel je tong over je tanden, je handen door je haar, bijt op je lippen (worden ze iets dikker van), en ga met je tong over je lippen voor glans. En dan maar hopen dat deze handelingen allemaal niet alsnog wordt gefotografeerd!

TIP 2.

Zoek het beste licht!

Er is een verschil tussen hard licht en zacht licht. Hard licht maakt je jaren ouder, versterkt rimpels, geeft lelijke schaduwen en zorgt dat je er vermoeid uitziet.

Zacht licht is veel beter voor je. Dit is gelijkmatig licht en zal je gelaatstrekken beter doen uitkomen.

De beste plek is om voor een groot raam te gaan staan met je fotograaf tussen jou en het raam of net iets ernaast. Lukt het niet om dit zo te controleren, zorg dan in ieder geval dat je neus naar de grootste lichtbron wijst!

Bruid Bruidegom Boudoirfotografie-Mireille Poeisz-fotograaf Oss

TIP 3.

Doe een stap achteruit.

Kijk eens wat een selfie doet met je vormen. Je neus lijkt een stuk groter dan die in werkelijkheid is. Zo is het ook met je lichaam. Alles wat dichtbij de camera komt lijkt groter. Leun dus altijd iets naar voren naar de camera toe, dan worden je heupen smaller. Dit kan zittend en staand natuurlijk.

55 jaar-boudoir-fotografie-Mireille Poeisz-Oss

TIP 4.

Neem een modellen houding aan.

Als je recht naar de camera staat, lijk je veel voller dan als je je iets van de camera afdraait. Je kan het beste met 1 been iets naar achter stappen, je voorste been gebogen voor je achterste been en dan je gewicht op je achterste been zetten. Zet je voorste voet op je tenen.

Je achterste arm laat je langs je heupen liggen en je voorste arm buig je iets en leg eventueel je hand op je heup.

Maak jezelf zo lang mogelijk maar vergeet niet adem te halen. Als je je adem inhoudt, lijk je een beetje opgeblazen.

Dan druk je je kin naar voren om je kaaklijn mooier uit te doen komen en je nek langer te laten lijken (ik noem het een ‘schildpadden houding’, zo voelt het namelijk echt!) en vervolgens zak je iets met je kin naar beneden. Die beweging zorgt ervoor dat je ogen groter lijken.

Bruidsfotografie-Boudoirfotografie-Mireille Poeisz-fotograaf Oss

TIP 5.

Zorg voor een echte lach!

Als je voor de camera nep lacht ziet iedereen het. Het is niet mooi om te zien.

Zorg ervoor dat je echt lacht, breeduit, als het niet lukt om echt te lachen, doe het dan eerst eens heel hard nep, vaak barst je daarna vanzelf in lachen uit en krijg je de mooiste spontane foto van jezelf.

Om een mooie blik te krijgen kan je natuurlijk ook aan iets heel moois denken, kijk in de camera en fantaseer over iemand die je heel aantrekkelijk vindt. Dan lach je vanzelf!

Denk aan deze tips als je een camera ziet en verbaas je hoe makkelijk het is om mooi op de foto te staan!

Succes en vooral veel plezier!

Boudoirfotoshoot-Mireille Poeisz-fotograaf Oss

Post A Comment