Beenmode, de geschiedenis door Geertje van First Layer

Beenmode koop je bij First Layer!

First Layer zorgt voor jouw mooiste beenmode die je natuurlijk naast
je dagelijks gebruik ook heel goed kan gebruiken voor jouw boudoirshoot.

Beenmode-First Layer-Boudoir fotografie-Bruid-zelfvertrouwen-Mireille Poeisz

Geertje, eigenaresse van First Layer beenmode vertelt over de geschiedenis van onze prachtige nylons!

‘Duizenden jaren voor het jaar nul besteedde de mens al aandacht aan lichaamsversiering. In eerste instantie beperkte deze lichaamsversiering zich tot  beschilderingen en primitieve sieraden, later kwamen daar andere vormen van versiering bij.

Zo ook de onderbroek, deze werd om en nabij het jaar 3000 vChr. uitgevonden. En hoewel de beha zoals we die nu kennen rond 1950 pas echt aan populariteit won, dateert de eerste beha al uit 2500 vChr.

De vroege mensheid droeg ondergoed vooral uit praktische overwegingen, toch kwam er ook bij hen al snel ook een schoonheidsaspect bij. Er zijn legio voorbeelden uit het verre verleden te noemen. Een van de bekendste is het middeleeuwse balijnencorset (rijglijfje). Omdat ‘strak’ de mode was werd dit kledingstuk gebruikt om de lichaamslijnen te manipuleren. Dit strakke inrijgen had optisch het gewenste resultaat, maar het effect dat het insnoeren op de gezondheid had zouden we heden ten dage niet meer accepteren.

Gelukkig heeft de tijd niet stil gestaan. Het ondergoed dat je vandaag de dag in de winkel koopt is comfortabel, praktisch en over het algemeen ook mooi.

De technische ontwikkelingen in ‘onderbroekenland’ kwamen niet alleen. In de jaren ‘20 van de vorige eeuw kwamen korte rokken in de mode.

Modebewuste, maar degelijke dames gingen massaal op zoek naar middelen waarmee zij hun onderbenen toch nog een beetje konden bedekken. Transparante zijden kousen – op hun plek gehouden door kousenbanden of jarretellen – deden hun intrede. De nieuwe beenmode werd een enorm succes, maar ook kostbaar en kwetsbaar. Gevolg was dat ieder zichzelf respecterend dorp een of meerdere dames kende die kousen repareerden. (Begin er maar aan…)

In de jaren 40 van de vorige eeuw gaan pantyfabricanten nylon gebruiken. Een elastisch materiaal en dus een grote stap voorwaarts qua comfort. Pas enkele jaren later worden de kousen met een aangezet broekje, de panty zoals we die nu kennen, uitgevonden. De kousenband en jarretelgordel worden nu een keuze. In de jaren die volgden werd geexperimenteerd met materialen, zo werd het mogelijk om dikkere en steeds dunnere panty’s te maken, met of zonder ingeweven motief en met of zonder glans.

In de laatste jaren zijn belangrijke stappen gezet. Bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het maken van panty’s hebben hun producten verbeterd door gebruik te maken van nieuwe materialen en weeftechnieken. Panty’s zijn dus steeds technischer geworden. Pantyfabricanten ontdekken voortdurende nieuwe dingen, de panty van nu is dus niet meer dezelfde als die van een jaar of 5 geleden. En een merkloze panty die je koopt in de supermarkt is qua comfort en pasvorm dan ook niet te vergelijken met een technische ‘merkpanty’. Het kwaliteitsverschil voel je niet alleen, je ziet het ook.

Een technische panty hoeft niet superstrak te zitten om op zijn plaats te blijven. Hij respecteert jouw lichaamsvorm en sluit mooi aan zonder te knellen. Na gebruik keert een goede panty terug naar zijn oorspronkelijke vorm, zodat hij er keer op keer ‘als nieuw’ uitziet. Omdat hij beter is uitgerust voor zijn doel gaat hij ook langer mee. Meer comfort, mooier en beter. Win-win-win.

Om te voorkomen dat jij verdwaalt in pantyland, proberen wij onze webshop te vullen met mooie kwaliteitspanty’s. Panty’s die jou een goed gevoel geven. Waarin jij je zeker voelt. Wij hebben een ultra strenge procedure qua productselectie.

Ons aanbod blijft daardoor te overzien en iedere keuze is direct een goede. (Hoera!)

Als je vragen hebt of twijfelt welk kledingstuk bij jou past… Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Mail of bel: geertje@firstlayer.nl of 06-24501834.
We kennen ons aanbod en adviseren je graag.

Ga voor de mooiste kousen naar First Layer, zij zorgen voor een snelle levering en hebben een uitstekende service. www.firstlayer.nl

Post A Comment