Eerste Master Class aan fotografen van Master Photographers Network

Masterclass Boudoirfotografie

Afgelopen maandag heb ik een geweldige dag beleefd tijdens de conferentie van de MPN. Het Master Photographers Network is een beroepsvereniging voor professionele fotografen die elkaar stimuleren, helpen en motiveren in hun fotografie. Als ondernemer en als vakvrouw/man. Op elk vlak kan je van je collega’s tips en adviezen krijgen.

Tijdens deze dag gaf ik zelf de Masterclass Boudoirfotografie aan mijn collega’s. Ik nam mijn collega’s mee in mijn weg naar deze mooie vorm van fotografie, mijn werkwijze en mijn motivaties. Het is geweldig om te zien hoe stimulerend het werkt op anderen om ook weer na te gaan denken over hun werk. Het enthousiasme waarmee mijn verhaal is ontvangen is heel motiverend en bevestigde me in de spannende keuze die ik destijds gemaakt heb.

Het geven van een Masterclass Boudoirfotografie is niet alleen voor mijn collega’s leerzaam geweest! Zeker ik zelf heb er veel aan gehad. Ik heb geleerd dat presenteren niet eng maar juist heel leuk is omdat je uit liefde praat en kennis hebt van het geen waar je over spreekt. Een presentatie voorbereiden is ook al heel leerzaam, mijn chaotische brein is zo wat meer gestructureerd geraakt. Ik moest nu toch echt goed nadenken hoe ik mijn verhaal het meest helder kon vertellen zonder van de hak op de tak te springen.

In het praktische gedeelte van de Masterclass Boudoirfotografie leerde ik mijn collega’s hoe ik vrouwen laat poseren zodat al hun lichaamsvormen het mooist tot hun recht komen. Van mijn collega’s leerde ik andersom zelf ook weer andere dingen omdat ik zag dat zij met andere lenzen totaal andere effecten creëerden. Mooi om mee te nemen in mijn komende fotosessies!

Bedankt iedereen voor de leuke behind the scène foto’s! Dank je wel Sandra Faassen voor de mooie visagie en haarstyling, Bernadette en Tamara voor jullie inzet als model! Een Topsamenwerking die ik voor altijd blijf waarderen!

Post A Comment