Portret fotografie tijdens 50 tinten Grijs door Mireille Poeisz

Portret fotografie is spannend!

’50 tinten grijs’ bewijst dat portret fotografie vooral gewoon leuk is!

Dat portret fotografie spannend is voor de meeste mensen, is bij iedereen bekend, dat het voor vrouwen zoveel spannender is dan voor mannen ontdekte ik tijdens het fotograferen van verschillende mensen. Vooral de dames vinden het vaak behoorlijk eng om hun portret te laten maken. Ook heb ik ervaren dat vrouwen soms heel emotioneel kunnen reageren op de door mij gemaakte foto’s. Het is een herkenning van hoe mooi ze zijn, hoe vrouwelijk, vaak komen deze emoties doordat er een nare periode aan de fotosessie vooraf is gegaan.

Door deze ervaring bedacht ik een project om zoveel mogelijk vrouwen kennis te laten maken met portret fotografie. Om te laten zien hoe leuk het is om gefotografeerd te worden en om een serie goede foto’s mee te kunnen geven waar zij mooie herinneringen aan kunnen blijven houden.

Omdat ik veel boudoirfotografie doe, vond ik het leuk om een project te bedenken met een knipoog naar die vorm van fotografie:
“50 Tinten grijs” is het geworden: ik bedacht om 50 vrouwen te gaan fotograferen met grijs haar. Dames in alle leeftijden, alle typen en culturen. Hoe leuk is het dat we nu dames van 30 tot 80 jaar oud hebben gefotografeerd, allemaal met natuurlijk grijs haar, trots op zichzelf en 1 gemeenschappelijke gedachte: “Ik laat niet graag foto’s van mijzelf maken…”

De animo was groot voor deze kosteloze dag. Visagistes Sandra Faassen (Madam-S) en Annemarie van Gestel, kapster Miriam van Gerwen, Astrid van Gulik (eigenaresse van Flow Pure Fashion) werkten belangeloos mee aan de dagen dat er gefotografeerd werd. Zij zorgden voor een professionele make-up bij de dames, voor verrassende kapsels en mooie outfits van design merken. Dat zorgde bij de dames al voor een vergroot zelfvertrouwen zodat het moment van voor de camera verschijnen minder eng was. Dat is duidelijk aan de foto’s te zien! Alle dames staan er spontaan op, helemaal zichzelf. We hebben dan ook veel gelachen tijdens het fotograferen!

De grootste inspiratiebron voor dit project was mijn geweldige moeder. Een prachtige lieve, zorgzame en enigszins onzekere vrouw. En volgens mij hoeft ze dat helemaal niet te zijn. Als er iemand trots op zichzelf mag zijn is het mijn moeder wel. Zij zorgt altijd voor anderen, staat altijd voor iedereen klaar, is mooi, slim, lief en creatief.

Omdat zij nog wel eens vergeet ook eens aan zichzelf te denken hebben wij ook haar natuurlijk een verwenmiddag gegeven! Dit zijn wij samen, een foto die voor mij zelf al heel waardevol is!

Portret fotografie tijdens 50 tinten grijs-Mireille Poeisz

En? Lijken we op elkaar?

Een geweldig videoverslag van één van de dagen die we georganiseerd hebben staat hier onder aan de pagina. De video is gemaakt door mijn collega en lieve vriendin Sandra Stokmans, kijk wie zij is en voor haar werk hier.

Het resultaat van de fotosessies zie je hieronder:

 

 portretfotografie-mireille-poeisz-50-tinten-grijs-project

 

2 Comments

 • Marjon van Antwerpen

  Hallo Mireille
  Als er weer dames gezocht worden voor ’50 teinten GRIJS’ hou ik mij graag aanbevolen!
  Ik was dit keer te laat, dus laat ik dan bij de 2e sessie hopelijk de eerste zijn!

  Grtz. Marjon van Antwerpen

  • Admin

   Hallo Marjon,

   Dank je wel voor je enthousiaste reactie! Het project is ten einde gekomen met deze laatste sessie. We wilden 50 dames portretteren en die hebben we gehad.
   Het is natuurlijk altijd mogelijk om bij mij een mooie serie foto’s te komen laten maken. Dat kan ook met visagie en haarstyling.
   Mocht je interesse hebben, neem dan gerust contact met me op.

   Veel groeten, Mireille

Post A Comment