5 redenen om geen boudoir fotoshoot te doen

De 5 meest genoemde redenen waarom vrouwen niet kiezen voor een boudoir fotoshoot, of zelfs gaan lachen als het idee alleen al geopperd wordt!

Heerlijk om dit onderwerp eens aan te snijden en wel om een aantal redenen:
1. Ik kan vrouwen vertellen dat hun onzekerheid juist hun kracht is en het succes van de boudoirfotosessie mee bepaalt.
2. Ik kan laten zien dat alle vrouwen onzeker zijn over vaak dezelfde dingen. Je bent echt niet de enige!

Lees hier de 5 belangrijkste redenen die ik hoor waarom vrouwen zichzelf niet voor de camera zouden plaatsen:

1. Ik moet eerst wat gewicht verliezen

Dit is veruit de meest genoemde reden en hier wil ik gelijk korte metten mee maken. Veel vrouwen zijn heel bezorgd dat zij niet goed op de foto komen, dat staat los van je gewicht of je kledingmaten. Maar er is maar 1 ding dat je foto’s echt mooi maakt en dat is je zelfvertrouwen. Niet die 5 of 10 kilo die je denkt dat je te zwaar bent, wel je uitstraling, het correcte poseren en het lichtgebruik door de fotograaf, dat maakt je foto’s mooi. Ik ben er sterk van overtuigd na alle ervaringen die ik heb opgedaan dat elke vrouw een unieke schoonheid bezit die zij moet omarmen en waar zij trots op moet zijn. Een trotse zelfhouding, blijheid en tevredenheid met wie je bent maken jou als vrouw mooi en aantrekkelijk, prettig om mee om te gaan en geeft de mooiste foto’s. Die trots en dat zelfvertrouwen moet je minimaal 1 keer in je leven laten vastleggen in een fotosessie. Om je eraan te herinneren als het even niet mee zit of om je te bevestigen als het je voor de wind gaat.

2. Ik ben te __________”

– Toe maar, vul zelf maar in. Alles wat je daar invult is niet waar en zorgt er alleen maar voor dat je jezelf naar beneden praat. Je kan wel 10 excuses invullen hier maar er is geen leeftijd, gewicht, levenswijze of zelfs geen sterk zelfvertrouwen nodig om foto’s van jezelf te laten maken. Je kan 65 jaar zijn en willen vieren dat je je geweldig voelt in het leven dat je leidt of 35 jaar zijn en vinden dat je je vrouwelijkheid weer terug moet vinden na bijvoorbeeld een moeilijke scheiding of verlies van een dierbare. Boudoirfotografie gaat over jou als vrouw, je vrouwelijkheid, je persoonlijke kracht en dat laten vastleggen in een fotoserie.

Bedenk je je eens wat je zou zeggen tegen jouw vriendin die jou vertelt dat ze er over nadenkt om een boudoirfotoshoot te willen beleven en draai het om naar jezelf. Wat zeg je tegen je vriendin? Wat zeg je dus tegen jezelf?

3. “Sexy lingerie is niet mijn stijl”

– In het algemeen denk je bij boudoir aan dit: boudoir fotografie is een serie foto’s van een vrouw in lingerie op een bed. Niets is minder waar. Boudoir fotosessies hebben allemaal een verschillend karakter zodat het past bij de vrouw die de foto’s laat maken. Er zijn veel stijlen te bedenken: Chique, grappig, beetje nerdy, jongensachtig, gewaagd, sexy of meer fashionachtig. De outfits variëren van lingerie en ondergoed naar mooie jurkjes, t-shirts, jeans of een lekker zittend oversized sweater, maar ook een golf outfit kan super sexy zijn! Het is aan jou dat mee te nemen wat bij jou past en waar jij je het lekkerst in voelt!

4. “Iedereen gaat mijn foto’s zien”

– Dat is 100% niet waar. Natuurlijk ben ik trots op de foto’s die ik met jou maak en zou ik ze graag aan de hele wereld laten zien maar voor alle beelden die je ziet op mijn website of op social media heb ik eerst toestemming gevraagd aan de klant. Jij hebt volledige controle over welke beelden op het web te zien zijn. Dat gaat in goed overleg. De prints die ik laat maken worden door professionele vakmensen gemaakt die een goede reputatie hebben en respect hebben voor de beelden.

5. “Ik voel me vreselijk als ik voor een camera sta en ben niet echt zeker over mezelf

– Dit is een gevoel dat heel veel mensen hebben, maar het is geen probleem! Hier komt mijn vakmanschap goed van pas! Ik coach jou door de gehele fotoshoot en zal de druk bij jou eraf halen dat je niet weet hoe je je moet gedragen voor de camera. Je zal zien dat het na een tijdje vanzelf gaat en lukt het even niet? Dan stoppen we, nemen een kop koffie en gaan we even later weer vrolijk verder!
Als je alle redenen zo bij elkaar ziet, ontdek je een patroon. Onzekerheid. Zodra je een boudoir fotoshoot boekt en de planning gemaakt wordt en je de styling uit aan het zoeken bent met mij of de styliste ben je opgewonden en nerveus. Als je dan bij ons binnenkomt en je geeft alles wat je hebt, gaan de zenuwen over in een gevoel dat je leeft en dat je sexy bent. Je voelt je stoer dat je al je angsten opzij hebt gezet en de succesvolle fotoshoot geeft je een berg zelfvertrouwen waar je niet op gerekend had!
En dat is waarom ik de Boudoir fotografie zo mooi vind om te doen. Om iemand te helpen met het opbouwen of versterken van haar zelfvertrouwen en diegene een kant van zichzelf te laten zien die ze graag ziet of zelfs nog niet gezien heeft of even kwijt was.

Als je ook geïnteresseerd bent in deze unieke ervaring, voel je vrij om contact met me op te nemen. Je zal blij zijn dat je het gedaan hebt!

– Mireille

Boudoir fotoshoot bij boudoirfotograaf Mireille Poeisz

Post A Comment