Mijn stage bij Mireille Poeisz

Mireille, een stukje over mijn stage bij jou omdat je het verdient!

 

Lieve Mireille,

Het is bijna zo ver… nog één dag en dan is mijn stage bij jou afgelopen…

Het is voor mijn gevoel niet voorbijgegaan, maar voorbijgevlogen. Dat is een goed teken zeggen ze toch? Zo voelt het voor mij ook zeker, goed.

Toen ik op zoek ging naar een stage kwam ik jouw site tegen en het sprak me meteen aan. Ik vond je werk mooi, vrouwelijk en elegant. In eerste instantie twijfelde ik of dat ik je zou schrijven, geen idee waarom…

Misschien omdat het een hele andere stageplek was als waar de rest van de klas naar op zoek ging? Of omdat boudoir fotografie iets heel persoonlijks is? Toch bleef het me bezighouden… dat is niet voor niets denk ik dan, dus ik vertrouwde op mijn gevoel en ik schreef je een uitgebreide mail met de vraag of ik bij jou stage kon gaan lopen. Je reactie was erg enthousiast en een kennismakingsgesprek volgde, voor mijn gevoel klikte het meteen en ik voelde me al snel op m’n gemak. De stage stond vast, yeah!

Enthousiast vertelde ik iedereen waar ik stage ging lopen. “Heh wat, boudoir? Wat is dat…?” deze reactie kreeg ik regelmatig te horen. Ik was verbaasd dat veel mensen niet weten wat boudoir fotografie in houdt, en het blijft me nog steeds verbazen. Van zoiets moois moet toch iedereen weten dat het bestaat! En dat hebben we in mijn stageperiode aan velen mogen laten zien…

Ik werd betrokken bij alle voorbereidingen voor de Masters of LXRY en wàt was dit ontzettend gaaf! Je hebt daar vele mensen je werk kunnen laten zien want er was veel belangstelling voor. Daar stond je dan 5 dagen lang op de beurs, superhard gewerkt om het allemaal voor elkaar te krijgen! Iets waar je zeker heel erg trots op mag zijn! Want het is niet alleen belangrijk dat je het juiste publiek bereikt, ook het feit dat je überhaupt op de Masters of LXRY staat zegt ontzettend veel. Dat vraagt doorzetten, hard werken en vertrouwen en daar ben je erg goed in! 😉 Tijdens mijn stage heb ik daar dan ook zeker veel van kunnen leren. Maar dat was niet het enige…

Ook heb ik veel geleerd van hoe jij met je modellen om gaat. Erg rustig en je neemt er alle tijd voor om iemand op zijn gemak te stellen, iets wat zeker belangrijk is!

Ik heb tijdens mijn stage bij jou twee eigen projecten mogen organiseren waarbij ik alles van begin tot eind regelde en ik heb het laatste deel van het 50 tinten grijs project georganiseerd. Bij mijn eerste project merkte ik dat ik echt ontzettend nerveus was. Na goede feedback ging het bij het tweede project al een stuk beter voor mijn gevoel, en bij het 50 tinten grijs project voelde ik me ook erg op mijn gemak achter de camera en dat vind ik ontzettend fijn. Als je onzeker bent over iets remt dat je toch vaak af en juist door veel te doen kun je over die onzekerheid heen komen, fijn dat ik deze kans bij jou dan ook uitgebreid gekregen heb 🙂

Ik heb ook ontzettend veel zin om ideeën uit te gaan werken voor in mijn portfolio, mede dankzij jou! Zo waren er nog heel veel andere dingen die we gedaan hebben en waar ik veel van heb geleerd, en nooit was er een dag wanneer ik dacht ‘Ugh stage, geen zin in’…. Dat zegt genoeg toch!

Ja… ik ga het zeker missen. Jou, je gezelligheid en alle gesprekken die we hadden, het haasten in de ochtend omdat op tijd zijn voor mij nog steeds een vak apart is, het altijd blije ontvangst van je twee lieve honden, het mooie uitzicht vanuit de keuken en die buizerd die ik na tig keer proberen nog steeds niet goed heb vast kunnen leggen (daar moét ik nog een keer voor terug komen! Haha…)

Lieve Mireille, ga vooral zo door zoals je nu bezig bent, je kunt er zeker iets heel erg moois van maken! Je bent een inspiratie voor velen….

Bedankt voor alles, en je weet… als je me ooit nodig hebt weet je me te vinden! ♥

Liefs Eva

4 Comments

 • Sandra Stokmans

  Wat een ontzettend lieve afronding van volgens mij een te gekke stage bij een fantastische fotografe! Goed gedaan, Eva!!

  • Admin

   Lieve Eva! Wat heb je dit mooi geschreven. Jouw manier van schrijven was de reden dat je me overtuigd hebben om je uit te nodigen voor een gesprek om jouw stage te bespreken. Je bent de eerste stagiaire die ik zou aannemen en ik vond het heel spannend. Je gaat toch een periode 5 volle dagen in de week heel intens samenwerken, dan moet er wel een klik zijn.

   Eva, ik heb mezelf zo herkend in jou, met je verlegenheid, je perfectionisme, je gevoel, het continue zoeken naar uitdagingen om jezelf te verbeteren. Ik ben blij je ontmoet te hebben en heb van jou ook veel geleerd de afgelopen maanden. Dat maakte de stage periode aan allebei de kanten heel waardevol.

   Je verliet vandaag voor het laatst de studio als stageplek, maar ik weet dat we elkaar blijven zien, en hopelijk ook met elkaar werk gaan doen.

   Ik ga je missen, om de berg werk die je verzet hebt, om de steun die je was bij alles wat we ondernomen hebben, om de klankbord die je was en de spiegel die je (onbewust) wel eens voorhield maar vooral om wie je bent! Je bent een meid met een gouden karakter. Met dat je dan ook nog een berg talent en ambitie hebt, weet ik zeker dat het helemaal goed gaat komen met jou. De volgende werkgever die jou een stageplek geeft mag van geluk spreken!

   Keep in touch Eva!

   Liefs, Mireille

 • Fieke Langens

  Wat mooi verwoord Eva!
  Wat zul je het gaan missen❤….
  Stop het in ” je rugzak” en ga er mee verder meis.
  Troffen alle stagiaires het maar zo….complimenten aan jou Mireille.

  • Admin

   Dank je wel voor de complimenten, maar die gaan dan ook jou kant uit Fieke, Je hebt een prachtige dochter groot gebracht! Eva heeft de lat voor de volgende stagiair wel heel hoog gelegd!

Post A Comment